Tutustumista Helsinkiin

Käyn tällä hetkellä opaskurssia Helmessä ja meillä on tarkoituksena kirjoittaa blogia oppimispäiväkirjana. Tähän menessä olen pitänyt kurssista todella paljon, koska liikumme Helsingissä ja tutustumme kaupunkiin paikan päällä, emmekä vain istu koulussa ja opiskele luentomaisilla tunneilla.

Itse en tunne Helsinkiä kovinkaan hyvin, koska olen asunut täällä vasta noin reilun vuoden ajan, joten Helsingissä pyöriminen ja kuuluisiin nähtävyyksiin tutustuminen on sitäkin tärkeämpää.

Ensimmäisinä päivinä kun olimme Helsingin keskustassa opasopiskelijaryhmämme kanssa, kävimme mm. Ruttopuistossa katsomassa Vanhaa kirkkoa, Eirassa ja Kaivopuistossa.

Ruttopuiston Vanha Kirkko, Helsingin vanhin kirkko

Ruttopuiston Vanha Kirkko, Helsingin vanhin kirkko

Johan Sederholmin hauta Ruttopuistossa

Johan Sederholmin hauta Ruttopuistossa

Kävimme myös Ruttopuistossa sijaitsevalla Johan Sederholmin haudalla, jossa pääsimme myös itse harjoittelemaan vähän oppaana olemista ja ryhmälle puhumista.

Johan Sederholm (26. lokakuuta 1722- 17. helmikuuta 1805) oli rikas Helsinkiläinen kauppias. Lisää Sederholmista voi lukea esimerkiksi täältä: http://www.kansallisbiografia.fi/kb/artikkeli/411/

Ruttopuistosta jatkoimme Eiran kaupunginosaan

Ruttopuistosta jatkoimme Eiran kaupunginosaan

Huvilakatu

Huvilakatu

Huvilakatu tunnetaan hyvin Suomessa, sillä se on suositun suomalaisen tv-sarjan Salatut Elämät päätapahtumapaikkoja. Ainakin voisin kuvitella, että monet suomalaiset turistit tullessaan Helsinkiin, haluaisivat käydä katsomassa, miltä Pihlajakatu näyttää oikeasti.

Oppaamme kertoo meille rannassa, mm. siitä mitä kaikkea löytyy merenpinnan alapuolelta.

Oppaamme kertoo meille rannassa, mm. siitä mitä kaikkea löytyy merenpinnan alapuolelta.

Mattolaiturit

Mattolaiturit

Niin oudolta kuin se meistä suomalaisista saattaa tuntuakin, niin yksi ihmeellisimmisytä nähtävyyksistä Helsingissä ja muuallakin Suomessa ovat mattolaiturit, minne tullaan kesäisin koko perheen voimin pesemään mattoja.

Kaivopuistoa

Kaivopuistoa

Kaivopuiston maisemia kelpasi ihailla, etenkin kun meillä sattui niin hyvä tuuri, että ilma oli mitä loistavin.

Pyhän Henrikin katedraali

Pyhän Henrikin katedraali

Opaskierroksemme lopulla kävelimme vielä Pyhän Henrikin katedraalin ohitse. Sisälle emme menneet, mutta näyttävä se on silti ulkoa päinkin. Pyhän Henrikin katedraali on Helsingissä sijaitseva katolilainen kirkko.

Pyhä Henrik tunnetaan myös nimellä piispa Henrik. Piispa Henrikistä ja hänen tekemisistään voi lukea lisää täältä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Piispa_Henrik

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s