Sateinen päivä Helsingissä

Eilen satoi melkein koko iltäpäivän, mikä hieman vaikutti päiväohjelmaamme. Sen sijaan, että olisimme olleet ulkona, niin kuin aluksi piti, pompimme niin sanotusti paikasta toiseen sateensuojaan.

Päivämme alkoi kuitenkin Rautatieasemalta ja Rautatientorilta. Ensimmäiseksi kävimme katsomassa Aleksis Kiven patsasta, joka on istunut torilla jo 74 vuotta. Rautatientorin patsaan on veistänyt Wäinö Aaltonen. Aleksis Kivellä on monia patsaita ja muistomerkkejä muuallakin päin Suomea, kuten Tampereella, Turussa ja Tuusulassa. Eikä se ihme olekaan, sillä onhan Aleksis Kivi Suomen kansalliskirjailija. Lisää Aleksis Kivestä kertoo http://www.aleksiskivi-kansalliskirjailija.fi/fi/index.php?option=com_frontpage&Itemid=1

Aleksis Kivi, veistänyt Wäinö Aaltonen 1939

Aleksis Kivi, veistänyt Wäinö Aaltonen 1939

Heti Aleksis Kiven patsaan takana Rautatientorilla on Suomen Kansallisteatteri. Kansallisteatteri perustettiin vuonna 1872 Suomalaisena teatterina, mikä tekee siitä myös samalla Suomen vanhimman suomenkielisen ammattiteatterin.

Suomen kansallisteatteri perustettiin v. 1872

Suomen kansallisteatteri

Kansallisteatterin talon suunnitteli arkkitehti Onni Törnqvist-Tarjanne. Teatteri vihittiin käyttönsä 9. huhtikuuta 1902. Suomalainen teatteri oli muuttunut Suomen Kansallisteatteriksi.

Suomenkielisen näytelmäkirjallisuuden  Aleksis Kiven teoksista, esim. Seitsemän veljestä ja  Nummisuutarit, ovat kuuluneet 130 vuotta Suomen Kansallisteatterin eniten esitettyjen näytelmien joukkoon.

Kansallisteatterissa on esiintynyt paljon tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä kuten esimerkiksi Tauno Palo ja Ansa Ikonen.

Rautatientorilta jatkoimme matkaamme Ateneumin läpi kauppaan, mikä myy paljon erinäisiä Suomi-tavaroita turisteille ja miksei myös suomalaisillekin asiakkaille. Myyjät kertoivat, että suosituimmat tuotteet vaihtelevat paljon riippuen asiakkaan kansallisuudesta. Japanilaiset turistit ostavat paljon kaikenlaisia muumituotteita ja venäläiset turistit taas ostavat paljon esimerkiksi vaaleita villapaitoja.

Kaupassa myytiin paljon kaikenlaista pientä koristetavaraa.

Kaupassa myytiin paljon kaikenlaista pientä koristetavaraa.

Kaupan alakerrassa on koko tila varattu joulumaalle, missä myydään kaikkea mahdollista jouluun liittyvää koristetta ja tavaraa. Jouluhan on Suomessa melko iso juttu, koska onhan joulupukki kuitenkin kotoisin Suomesta. Näin ollen kaikenlainen joulutavara kiinnostaa varmasti myös turisteja.

Joulumaa

Joulumaa

Porokoristeita

Porokoristeita

 

 

 

 

 

 

 

 

iittalan näyteikkuna

iittalan näyteikkuna

Saman kadun varrella oli myös paljon muita liikkeitä, mitkä liittyvät Suomeen ja suomalaisuuteen. Esimerkiksi Kalevala-korukauppa ja Iittalan lasia myyvä kauppa. Iittala on muotoillut lasia jo vuodesta 1881 asti ja tehynyt sen niin hyvin, että astioita myydään edelleen. Iittalaa arvostetaan Suomessa ja miltei kaikista talouksista löytyy iittalan astiota.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s