Hakaniemessä hoipertelua ja Kalliossa kuljeksimista

Tämä päivä oli varattu Kalliolle ja Hakaniemessäkin pyörittiin. Päivä alkoi sillä, että tapasimme ryhmämme kanssa Hakaniemen torilla heti aamulla. Ensimmäisenä kohteenamme kävimme katsomassa patsaan, minkä Moskovan kaupunki lahjoitti Helsingin kaupungille 1990. Veistoksen aiheena on eri mantereiden asukkaat, jotka kannattavat lehvin koristettua maapalloa rauhan puolesta järjestetyssä mielenosoituksessa. Vastavuoroisesti Helsinki lahjoitti myös Moskovalle Antti Neuvosen veistämän patsaan nimeltä Kansojen Ystävyys.

Maailman Rauha, veistänyt pronssista Oleg Kirjuhin

Maailman Rauha, veistänyt pronssista Oleg Kirjuhin

Kierroksella pääsimme myös tutustumaan yhteen Helsingin hienoimmista hotelleista, yhteen Hilton-ketjun hotelliin. Kävimme hotellin aulassa, joka oli oikein valoisa ja hieno. Kysyimme luvan, että saisimme katsella ympärillemme sekä ottaa muutamia valokuvia.

IMG_2687

IMG_2689IMG_2690

Suomi on yksi harvoista Euroopan maista, jossa ei ole ollenkaan tiettyä tähtiluokitusta hotelleilla. Hotellit vastustavat tähtiluokituksen käyttöönottamista, koska ne pitävät luokitusta vääristävänä. Hilton hotellin ulkopuolella keskustelimme hieman aikaa maailman upeimmista hotelleista ja siitä, miten tähtiluokitukset eroavat eri maissa. Esimerkiksi viiden tähden hotelli New Yorkissa on varmasti hyvin erilainen kuin viiden tähden hotelli jossain Afrikan maassa. Puhuimme myös Helsingin hienoimmista hotelleista. Muita hienoja hotelleja Hiltonin lisäksi Helsingissä ovat mm. Kämp ja Hotel Haven, jotka ovat tietysti liikemiesten ja julkisuuden henkilöiden suosiossa.

Hotellissa vierailun jälkeen jatkoimme matkaamme Helsingin työväentalolle. Helsingin työväentalo eli Paasitorni on Hakaniemen Siltasaaressa sijaitseva rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas kokous- ja kongressikeskus.

Paasitornin aulatilaa

Paasitornin aulatilaa

Arkkitehti Karl Lindhal suunnitteli paikalle Jugend-tyylisen rakennuksen, joka valmistui vuonna 1908. Nykyisin Paasitornista löytyy lähes 30 kokous- ja juhlakäyttöön soveltuvaa tilaa 8-800 hengelle, neljä ravintolaa (Paasiravintola, Paasin Kellari, Juttutupa ja Graniittilinna) sekä 170-huoneen hotelli Scandic Paasi. Paasitorniin voi tutustua lisää Paasitornin omilta nettisivuilta: http://www.paasitorni.fi/

Pääsimme katselemaan nähtävyyksiä Paasitornin huipulta

Pääsimme katselemaan nähtävyyksiä Paasitornin huipulta

IMG_2701

IMG_2699

Helsingin Tuomiokirkko näkyy hienosti taivasta vasten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kallion kaupunginosa Helsingissä on työväen kaupunginosa. 1960-luvulle asti kaupunginosan pienissä yksiöissä ja kaksioissa asui lapsiperheitä, jotka muuttivat tuolloin varallisuuden salliessa muualle. Nykyään Kallio tunnetaan erityisesti opiskelijoiden, nuorten aikuisten ja taiteilijoiden kaupunginosana. Kallion puolella kävimme tutustumassa mm. yleiseen saunaan ja Kallion kuuluisaan kirkkoon.

Kallion kirkko sijaitsee mäellä, mistä se näkyy hyvin kauas

Kallion kirkko sijaitsee mäellä, mistä se näkyy hyvin kauas

IMG_2716

 

IMG_2717

Kallion kirkon alttari

Kallion kirkon alttari, kirkossa soi urkumusiikki, kun tulimme sisälle

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s